Всяко едно изражение и мимика са свързани с контракция на определени лицеви мускули. С течение на времето се образуват т.нар.-мимически бръчки на лицето. Това са бръчките, които възникват в резултат на непрекъснатата дейност на мускулите на лицето, когато изразяваме някаква емоция. В млада възраст кожата е еластична и гъвкава и бързо възстановява гладкия си вид. Към 25 години се забелязват първите линии и бразди, а след 30г. и първите бръчки. Ботулиновят токсин е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, около очите,между веждите, около устните, при т.нар.- портокалова брадичка и др. Ботокса осигурява спокойствие на мимическите мускули, поради което съществуващите линии и бразди се заличават,а формирането на нови се предотвратява. Веждите се повдигат, очите се разкриват, лицето придобива ведро, свежо излъчване. В дългосрочен аспект процедурите с Ботокс намаляват появата на нови бръчки.

Комбинираното приложение на Ботокс с хиалуронови пълнители (за по-дълбоките бръчки), химически пилинги, микродермабразио ще подобрят още повече състоянието на кожата на лицето.

Ботокса се използува успешно и при хиперхидроза (повишено изпотяване ) в областта на аксилите (подмишниците), длани, стъпала.

Подробности по самото приложение, възможни странични ефекти, поведение след процедурата ще получите при консултацията с избрания от вас лекар-специалист, който ще прецени вашето лице от каква точно процедура има нужда, дозировката индивидуално съобразно вашето лице.

Ефективна и безопасна процедура по приложение на Ботокс налага задължително тя да бъде извършена само от лекар-компетентен и специализирал, подробно запознат с лицевата мускулатура. Това са специализирали дерматолози.